×


תפריט נגישות

פניות אחרונות מהאתר

לידים

30-03-2024 18:41

לידים

31-03-2024 11:49

לידים

whatsapp
17-04-2024 08:43

לידים

whatsapp
22-04-2024 18:58

הנגשת אתרים

מדריך קצר להנגשת אתרי אינטרנט

 

שאלות רבות צצו לגבי יישום הנגשת אתרים באינטרנט, מי חייב להנגיש את האתר? עד מתי צריך להספיק? איך מנגישים אתרי אינטרנט? כמה זה עולה ועוד שאלות רבות וטובות.....

חוק הנגישות יצר אצל בעלי אתרים רבים בלבול ולחץ, אי הבהירות וכמות המידע שיש לקרוא הן בלתי נתפשות ולכן אנו מביאים עבורכם מדריך קצר וקולע שיעשה קצת סדר בכל הבלגן. 

חוק הנגישות - המדריך הקצר להנגשת אתרי אינטרנט

 

מה זה נגישות אתרים ?

בישראל יש קרוב ל 2 מיליון אנשים עם מוגבלויות מסוגים שונים : לקויי שמיעה, לקויי ראייה ואנשים עם מגבלות מוטוריות בידיים.

במסגרת חוק שיווין זכויות לאנשים עם מוגבלויות יש לבצע התאמות גם לאתרי אינטרנט וזאת כדי שגם אנשים עם מוגבלויות יוכלו לגלוש ולהשתמש בשירותי האתר.

התאמת הנגישות מתחילה ברמה הכללית ( נגישות ברמה AA ) הטמעה של רכיב הנגשה לכל  האתר הכולל : הגדלת גופנים, חסימת הבהובים ותנועה, ניגודיות צבעים וקיצורי דרך לאזורי התוכן.

התאמת נגישות ברמה הפרטית מצריכה אבחון אתר מקיף, מדובר על הנגשה מלאה של האתר ( נגישות ברמת AAA ) , זהו תהליך ידני ארוך ולעיתים מדובר על עבודה סיזיפית של ירידה לפרטים הקטנים כגון : הנגשת תוכן של סרטוני וידאו באמצעות תמלול הטקסט אשר יופיע מתחת לסרטון עצמו ובאופן דומה אם יש לכם קבצי דפוס באתר, כגון פליירים, אז גם כאן צריך לתמלל את הטקסט מתחת לקובץ התמונה, לתמונות וכפתורים יש לכתוב "אלטים" ( הסבר, כאשר עומדים עם הסמן מעל התמונה מופיע ההסבר )

 

מי צריך להנגיש את האתר ולמי יש פטור מחובת הנגשה?

 

חוק הנגישות לאתרי אינטרנט סבוך, מורכב ועדין לא מובן באופן מלא לאף אחד במדינת ישראל. אף חברה לבניית אתרים, עורכי דין מומחים לדיני אינטרנט ואפילו איגוד הנגישות הישראלי לא מוכנים לקחת אחריות לתביעות גולשים בגין ביצוע הנגשה ואפילו לא עבור ייעוץ מקצועי.

לדעתנו רק לאחר התביעות הראשונות בבתי המשפט נדע בבירור מוחלט עד לאיזו רמה צריך להנגיש כל סוג של אתר לרבות אתרי עמותות ועסקים.

פטור מחובת הנגשה :

כולם צריכים לבצע הנגשה של האתר פרט לעסקים בעלי מחזור שנתי הקטן מ 500,000 ₪ , ניתן לנסות לבקש פטור עקב סיבת נטל כלכלי כבד מדי, לשם כך יש לפנות לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות אך זה לא אומר שלא תהיו חשופים בפועל לתביעות משפטיות.


חוק הנגישות המלא ( 65 עמודים של תקנות ) :

 

עד מתי צריך להנגיש את האתר?


אתרים קיימים יש להנגיש עד לתאריך 25.10.2017 ואתרים חדשים חייבים להיות מונגשים במיידי.

 

מה הקנס על אי הנגשה של אתר אינטרנט?


הקנס עומד על סכום של 75,000 ₪ וכל אחד יוכל לתבוע אתכם ללא צורך בהוכחת נזק.

 

כמה עולה לעשות הנגשה לאתר ובאיזו חברה כדאי לבצע את ההנגשה?

 

מומלץ לפנות תחילה לחברה שבנתה לכם את אתר האינטרנט ולשאול אותם מה המחיר שהם גובים עבור הנגשת האתר, צריך לזכור להבדיל בין הטמעה של רכיב הנגשה לבין הנגשה ידנית פרטנית של כל דפי האתר.

רוב אתרי האינטרנט לא נדרשים להנגיש את האתר מעבר לרמת הנגישות הבסיסית AA בתוספת של כמה אלמנטים שצריך לעשות באופן ידני.


בדקנו את החלופות השונות הקיימות בשוק

 

איגוד הנגישות – מציעים קוד הטמעה להנגשה בסיסית בחינם וזאת לאחר הליך רישום קצר, לא הצלחנו להפעיל את הקוד באתרים שלנו גם לאחר יום עבודה שלם, אנחנו מניחים שיש אתרים שבהם זה יעבוד אך בלי תשלום למתכנת שיעשה את העבודה זה לא יקרה. חסרון – תלות בלתי פוסקת, אין לדעת עד מתי האתר והשירות שלהם יהיו פעילים והאם הם יחליטו יום בהיר אחד גם לקחת דמי שירות.


חברת LiveDns –

רכיב להנגשה חלקית 59 ₪ לחודש.
רכיב הנגשה עד 5 תבניות – 79 ₪ לחודש.

המחיר לא כולל הנגשה מלאה, בשביל זה יש לקבל הצעת מחיר מפורטת. לטעמנו המחיר גבוהה מדי לבעלי עסקים קטנים, זה כמו להכפיל את מחיר אחסון האתר.

אתרי וורדפרס -  מצאנו מספר חברות שהזולה בהן מציעה פתרון במחיר של 59 ₪ לחודש.

אצלנו בחברת IL-BIZ – נגישות היא חלק בלתי נפרד מחבילת האתר.

 

למה גם למי שיש פטור כדאי לבצע הנגשת אתר?

 

גם לבעלי פטור כדאי לבצע הנגשה של האתר מסיבות רבות :

יותר גולשים – 2 מיליון בעלי מוגבלויות הם בהחלט גולשים ולקוחות פוטנציאלים.

קידום בתוצאות של גוגל -  מנוע החיפוש של גוגל סורק את האתר בדומה לדרך שבה סורקים את האתר בעלי מוגבליות ולכן האתר יהיה יותר מותאם לגוגל דבר שיגרום לו לעלות בתוצאות החיפוש.

יותר המרות – אתר ברור יותר ייהנה מיותר פניות ומכירות.

שיפור תדמית – מי שעוזר לאחרים תמיד נראה ומתקבל יותר טוב בחברה.

 

מהי נגישות של אתר מובייל ?

 

גם אתרי מובייל וגם אפליקציות צריכות להיות מונגשות וכאן ההמלצה שלנו היא פשוט לוותר על העבודה הכפולה של עדכון 2 אתרים בנפרד ולהשקיע בבניית אתר רספונסיבי, אתר אחד אשר גם מותאם לגלישה בטלפונים החכמים וגם במחשבים שולחניים, אתר אחד נגישות אחת. 

גם דפי נחיתה לאיסוף לידים צריכים לעבור הנגשה, זה מייקר את עלות ההקמה אבל מצד שני אולי יגדיל את מספר הלידים והלקוחות.


סיכום נגישות לאתרי אינטרנט


מומלץ לפנות לחברה שהקימה עבורכם את האתר או ליועץ נגישות מקצועי או לבצע סקר נגישות כדי לבדוק מה צריך להנגיש באתר.

לא בטוח שביצוע עבודת הנגשה לאתרך תמנע מגולשים לתבוע אותך בטענה שזה אתר לא נגיש אבל בסבירות די גבוהה הטמעה של קוד הנגשה בסיסי והנגשה ידנית עבור קבצי תמונה ווידאו יוכלו לתת לך אוויר וזמן נוסף לשיפור הנגישות במקרים שתאלץ לייצג את עצמך בבית המשפט.

הצעת מחיר בקליק

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.